AL HET NIEUWS UIT
KLEIN-BRABANT,
RUPEL & NETE

AARTSELAAR, BOOM, HEMIKSEM, NIEL, RUMST EN SCHELLE


14.000 euro aan boetes geïncasseerd

BOOM, PUURS ● In Boom en Puurs werden totaalcontroles gehouden door de politiezones Rupel en Klein-Brabant, de wegenpolitie Antwerpen, de Vlaamse Belastingdienst, Douane en Wegeninspectie. In totaal werden voor 14.000 euro boetes zijn geïnd. Er werden ook 401 ademtesten afgenomen. Slechts één bestuurder blies positief en moest het rijbewijs drie uur inleveren. Er werden ook een aantal processen-verbaal opgesteld voor het rijden zonder verzekering of technische keuring, met rode diesel, overladen, in overtreding met de rij- en rusttijden of op vervoer van gevaarlijke stoffen, met achterstallige verkeersbelastingen, noem maar op.

Kapotgereden wegen worden vernieuwd

AARTSELAAR – In Aartselaar worden de Berkenlaan, de Guido Gezellestraat en een stuk van de Ysselaarlaan opnieuw geasfalteerd. De wegen zijn in slechts staat. De werken worden geraamd op een kostprijs van 27.500 euro. Aartselaar kocht het asfalt samen aan met Rumst, die er ook nodig heeft.

Betonvoegen worden vervangen

AARTSELAAR – De gemeente Aartselaar trekt 25.000 euro uit voor het herstellen van de voegen tussen de betonplaten in de Kontichsesteenweg, de Cleydaellaan en de wijk Koekoek. Daar zijn de voegvullingen vaak helemaal verdwenen door erosie. Dat zorgt voor lawaaihinder en trillingen in de woningen van omwonenden.

Brand in flatgebouw werd aangestoken

NIEL – Volgens het Antwerps parket in Antwerpen werd de brand van de nacht van maandag op dinsdag in een appartementsgebouw in Niel aangestoken. Dat blijkt uit het verslag van de branddeskundige. Bij de brand raakten elf mensen gewond, onder wie twee ernstig.