AL HET NIEUWS UIT
DE ANTWERPSE KEMPEN

ARENDONK, BAARLE-HERTOG, HOOGSTRATEN, MERKSPLAS,
RAVELS, RETIE EN RIJKEVORSEL


Motorrijder door auto doodgereden

RIJKEVORSEL ● Omstreeks 15 uur vrijdag kwam de 56-jarige Marc Vervloet uit Rijkevorsel bij een verkeersongeval om het leven. De man sloeg van de Beersebaan met de scooter de Eikendreef in toen hij door een wagen door een BMW werd aangereden. Hij was op slag dood. De motorrijder man was op weg naar huis en was er al vlakbij. De automobilist reed niet te snel en dronk niet te veel.

Weer schapen langs de bermen

MERKSPLAS, WORTEL, HOOGSTRATEN ● In Wortel bij Hoogstraten en Merksplas grazen weer kudden schapen langs de bermen. De schapen en hun herder worden door de vzw Kemp op weg gezet. Informatieborden tonen op de verschillende locaties wanneer de schapen er grazen.

Twee gewonden bij aanrijding

MERKSPLAS ● Bij een botsing tussen drie personenwagens en een vrachtwagen vielen woensdagavond rond 18.30 twee gewonden op de Steenweg op Hoogstraten in Merksplas. De 20-jarige vrouw uit Merksplas en de 56-jarige vrouw uit Kasterlee werden naar het ziekenhuis gebracht.

Basisschool wordt afgewerkt

RETIE ● Het gemeentebestuur van Retie investeert liefst 1,8 miljoen euro in de riolen van Duinkerken en Wenen. In 2017 gaat er 215.000 euro naar de afwerking van de gemeentelijke basisschool, 250.000 euro naar de aankoop van grond en de uitbouw van het Vossekot, 600.000 euro voor het herstel van de Langedijk en 320.000 voor de heraanleg van de Kasteelstraat. In Retie wordt er vanaf 1 januari een huisvuilbelasting van 24 euro per gezin geheven. In plaats daalt de personenbelasting van 7,5 naar 7,3 procent.

Zeven ramkrakers veroordeeld

HOOGSTRATEN, TURNHOUT ● Een bende van zeven ramkrakers moet niet alleen jarenlang brommen, maar ook 50.000 euro schade terugbetalen aan de slachtoffers: 30.000 euro aan Media Markt in Turnhout, 10.000 euro aan Media Markt in Sint-Pieters-Leeuw en 10.680 euro aan Selexion Lauryssen in Minderhout. De schadevergoeding aan Gold Palace in Hoogstraten moet nog bepaald worden.
De bende pleegde eind 2005 in vijf maanden tijd elf ramkraken op elektrozaken en een juwelier. De zeven stalen ook voertuigen waarmee hun ramkraken werden gepleegd, zelfs riooldeksels waarmee ze etalages insloegen. De 28-jarige Roemeen Augustin B. was meestal bij de daders en werd daarom tot 4 jaar gevangenisstraf veroordeeld. De 38-jarige Roemeen Samir M. (38) uit Molenbeek werd tot 30 maanden celstraf veroordeeld. Drie bendeleden kregen 40 maanden gevangenisstraf en twee andere 20 maanden en 1 jaar.

Twee jaar voor overval op krantenwinkel

ARENDONK – De strafrechter heeft de 19-jarige Dylan F. veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf voor de overval op dagbladhandel Hulselmans in Arendonk. De jongeman was net voorwaardelijk vrij voor een reeks diefstallen, toen hij op 14 maart samen met een minderjarige een gewapende overval op de krantenwinkel pleegde. De twee waren gemaskerd en gewapend met een BB-gun met balletjes toen ze de winkel binnen stapten en het geld uit de kassa eisten. Omdat de uitbater niet wilde wijken, schoten ze op hem. Een van de balletjes raakte de uitbater. Het duo sprong zonder buit op de fiets en vluchtte.