AL HET NIEUWS UIT
DE ANTWERPSE KEMPEN

BALEN, DESSEL, GEEL, LAAKDAL, MEERHOUT EN MOL


Brandweer vindt zwaar verbrande bewoner

MEERHOUT – Het heeft zaterdag omstreeks 21.45 uur fel gebrand in een huis met vijf flats in de Olmsebaan in Meerhout. Brandweerlieden die het huis binnen drongen vonden een man met ernstige brandwonden achter de deur van zijn flat. De hond van de man kon gered worden. Een buurvrouw was in shock. Beide werden naar het ziekenhuis gebracht. Alle vijf de flats werden onbewoonbaar verklaard omwille van de grote rook- en waterschade. (InAntwerpen.be – 29 oktober 2017)

Groen heeft lijst voor 2018

BALEN – Bij de verkiezingen voor de gemeenteraad, in oktober volgend jaar, kan er in Balen ook worden gestemd op kandidaten van Groen. Dat was de jongste verkiezingen niet het geval. In Balen maken CD&V en Sp.a samen de meerderheid uit met 16 van de 27 zetels. In de oppositie zetelen N-VA, Open VLD en een onafhankelijk raadslid. (InAntwerpen.be – 24 oktober 2017)

Vader heeft alibi voor moord ex-vrouw

GEEL, IZEGEM – Zondag vond de moeder van de pas 21-jarige Sara Laeremans het lichaam van haar dochter op haar appartement op de benedenverdieping van een residentie langs Brigantshof naast het stadhuis van Geel. De jonge vrouw, moeder van twee kinderen – meisjes van anderhalf en net geen drie jaar - bleek volgens de wetsdokter vermoord. De moeder was die zondag langsgekomen om met haar dochter te gaan ontbijten. De dochter was niet op de afspraak, dus ging haar moeder kijken wat er scheelde. De kinderen waren bij de papa G.M. in Izegem. Zijn moeder staaft dat alibi. Sara Laeremans en Glenn Meesseman trouwden in 2014. Ze was amper 18. Twee maanden later werd hun eerste dochtertje geboren. Anderhalf jaar later, rond de geboorte van het tweede kindje ging het koppel uit elkaar. De thesis van moord kwam er maar na een autopsie, maandag. Er waren wel bloedvlekken op de flat gevonden, maar dat deed eerst denken aan een bloeding, nadat de vrouw recent een maagverkleining had laten uitvoeren. Haar ex-partner werd verhoord, maar mocht gaan. Toen de vrouw gevonden werd, stond de glazen deur van het balkon wel open. Mogelijk volgde de dader die vluchtroute. Buren spreken eveneens over een regelmatige gast bij de vermoorde vrouw: een Nederlander met een chowchow. (InAntwerpen.be – 22 oktober 2017)

Kabel gestolen op werf

BALEN – Dinsdag omstreeks 15.30 uur merkten arbeiders dat er 50 meter kabel gestolen was op een werf langs de Steenweg op Leopoldsburg in Balen. Van de daders ontbreekt elk spoor. (InAntwerpen.be – 18 oktober 2017)

Nederlandse cannabiskwekers gearresteerd

DESSEL – De politie van de zone Balen-Dessel-Mol heeft twee Nederlanders van 25 en 26 jaar gearresteerd. De twee kweekten cannabis in twee kamers van een woning in de Rozenlaan in Dessel. In elke kamer was een heuse plantage met telkens 200 planten ingericht. De planten en de kwekerij werden vernietigd. (InAntwerpen.be – 17 oktober 2017)

Motorrijder omgekomen bij aanrijding

GEEL, ZANDHOVEN – Op Rauwelkoven bij Geel kwam zaterdagnamiddag een 57-jarige motorrijder uit Zandhoven om het leven bij een ongeval. De man stak, samen met twee andere motorrijders, de overweg van de Rauwelkoven over en werd op de kruising met de Groenstraat gegrepen door een wagen. De motorrijder overleed ter plaatse. De bestuurster van de wagen bleef ongedeerd. Een deskundige gaat de exacte omstandigheden van het ongeval na. (InAntwerpen.be – 15 oktober 2017)

Drie kinderen vielen uit vaartuig

HASSELT, DIEPENBEEK, MOL – Midden november oordeelt de strafrechter in Hasselt over een ongeval met een pleziervaartuig in de kanaalkom van Hasselt. Een man uit Diepenbeek, toen 51 jaar oud, voer op 30 augustus 2015 met zijn partner en het gezin van een nicht vanuit het Zilvermeer in Mol de haven van Hasselt binnen. Hij voerde enkele manoeuvres uit op het Albertkanaal, waardoor het schip een kaaimuur raakte. Drie kinderen van 6, 12 en 14 jaar oud vielen van de 6,48 meter lange schip in het water. De ouders konden de kinderen uit het water halen. De schipper legde een positieve ademtest af. De openbare aanklager vordert drie maanden gevangenisstraf met uitstel omdat het ongeval geklasseerd werd als een ongeval met onopzettelijke schade en verwondingen. (InLimburg.nu – 11 oktober 2017)