AL HET NIEUWS UIT
ANTWERPEN

BERCHEM, BERENDRECHT, BORGERHOUT, DEURNE, EKEREN,
HOBOKEN, LILLO, MERKSEM, WILRIJK EN ZANDVLIET


Negen met CO-intoxicatie naar ziekenhuis

DEURNE ● Zaterdagmiddag evacueerde de brandweer negen mensen uit een flatgebouw in de Alfons Schneiderlaan in Deurne bij Antwerpen. Het gezin met vijf kinderen van 4, 5, 8, 11 en 12 jaar alsook twee bezoekers was getroffen door CO-intoxicatie. Door de brandweer werd op de hele tweede verdieping een levensbedreigend CO-peil gemeten. Daarop werd heel het gebouw ontruimd. Een slecht functionerende gasbrander in het appartement had voor de vergiftiging gezorgd. Eandis sloot de gastoevoer af en verzegelde het toestel. De slachtoffers verkeerden niet in levensgevaar. Zodra het gezin uit het ziekenhuis ontslagen wordt, kan het bij familie terecht in afwachting van de herstelling van de brander.

Dronkenman parkeert tegen trampaal

BERCHEM ● Tijdens de kerstnacht belandde een wagen Fiat Punto op de Grotesteenweg in Berchem bij Antwerpen op de trambedding tegen een verlichtingspaal. De auto was vooraan volledig beschadigd en achtergelaten, toen de politie toekwam. Ter hoogte van de Sint-Theresiakerk zagen de politie-inspecteurs twee mannen wandelen. Een van hen stond zeer wankel op zijn benen en bleek de bestuurder van de auto te zijn. De tweede had geprobeerd hem ter plaatse te houden. De bestuurder werd in de combi geplaatst, waarbij hij snel nog een klein mes probeerde weg te moffelen. Daarvoor kreeg hij een proces-verbaal voor verboden wapenbezit. De man bleek ook geseind te staan met een bevel tot gevangenneming voor een veroordeling die hij in juni van dit jaar opliep. De 28-jarige uit Wommelgem werd naar de gevangenis in de Begijnenstraat gebracht.

Bestelwagen leeggeroofd

BERCHEM ● In de nacht van donderdag op vrijdag werd in de Ferdinand Coosemansstraat in Berchem bij Antwerpen een geparkeerde camionette Opel Vivaro leeggeroofd. De dieven hadden het gemunt op het werkgerief dat in de bestelwagen lag. Ze gingen onder meer aan de haal met een gereedschapskoffer, een boormachine en een slijpschijf. De daders blijven spoorloos.

Chauffeur levert fietsendief uit aan politie

DEURNE, MERKSEM ● Even voor 20 uur zaterdagavond was een 28-jarige man uit Merksem in de Van Nevelestraat in Deurne aan het uitladen. Toen hij terug bij zijn wagen kwam zag hij dat een onbekende man de bestuurdersdeur had geopend en de auto aan het doorzoeken was. De inbreker zette het meteen op een lopen, maar werd achterna gezeten door de bestuurder. Die kon de dief inhalen en overmeesteren. De dader werd uitgeleverd aan een patrouille van de politie, even verderop in de Bisschoppenhoflaan bevond. Daarna werd de 24-jarige man uit Kruibeke naar het cellencomplex langs de Noorderlaan overgebracht.

Halskettingdief opgepakt in Sportpaleis

MERKSEM ● Ook tijdens het tweede concert van Dimitri Vegas & Like Mike in het Sportpaleis sloegen gauwdieven toe. Omstreeks 22 uur zaterdagavond werd een 44-jarige Nederlandse man van zijn halsketting beroofd door vier mannen die opdringerig rond hem kwamen staan. Het slachtoffer en een getuige konden één van de vier aanduiden aan de security. Die begeleidde de man naar buiten, waar de politie wachtte. De 22-jarige Italiaan had drie halskettingen in zijn bezit. Het Nederlandse slachtoffer kreeg zijn ketting meteen terug. De dader werd zondag verhoord en naar de onderzoeksrechter gebracht.

Vijf gewonden bij klap op Posthofbrug

BERCHEM ● Zaterdagavond raakten twee mensen zwaargewond bij een verkeersongeval. Twee anderen liepen lichtere verwondingen op. Het ongeval gebeurde rond 17.20 uur. Op dat moment reed een auto over de Posthofbrug in de richting van de Singel. Toen de bestuurder boven op de brug kwam, verliet plots een andere wagen een parkeervak en maakte een bocht van 180 graden. De eerste wagen kon niet meer op tijd stoppen en raakte de terugdraaiende kleine auto in de flank. Dat voertuig kwam tot stilstand in het midden van de rijbaan. De kleine auto kwam dwars over dezelfde rijbaan te staan. De 21-jarige bestuurder en diens 28-jarige passagier uit de eerste wagen, raakten lichtgewond. Twee van de drie inzittenden van de andere kleinere wagen zaten gekneld en moesten door de brandweer bevrijd worden. De bestuurster, een vrouw van 50 jaar en een 53-jarige passagier raakten zwaargewond en werden in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht. Een derde 50-jarige dame, die in de kleine wagen zat, raakte lichtgewond werd ook in het ziekenhuis verzorgd. Door de enorme ravage sloot de politie de Posthofbrug af in beide rijrichtingen.

Chauffeur zonder rijbewijs op de vlucht

BERCHEM ● Vrijdagmiddag zag een wijkpatrouille op het kruispunt van de Uitbreidingstraat met de Grotesteenweg in Berchem een wagen rondrijden met een bestuurder die de agenten niet onbekend was. Omdat de inspecteurs vermoedden dat de man geen rijbewijs bezat, wilden ze de wagen doen stoppen om de chauffeur te controleren. Daarop gaf die plankgas. De wagen werd evenweg geseind en kort daarop gevonden in de Uitbreidingstraat. De inzittenden waren te voet gevlucht. Nabij de Frans Van Hombeeckstraat werd de bestuurder uiteindelijk ingerekend en overgebracht naar het cellencomplex langs de Noorderlaan.