AL HET NIEUWS UIT
KLEIN-BRABANT,
RUPEL & NETE

BERLAAR, BONHEIDEN, DUFFEL, HEIST-OP-DEN-BERG, LIER, NIJLEN, PUTTE EN SINT-KATELIJNE-WAVER


Fietspaden pas afgewerkt in 2019

HEIST-OP-DEN-BERG # Voor de afwerking van de twee nieuwe éénrichtingsfietspaden langs de Lostraat in Heist-op-den-Berg blijft het nog wachten tot midden. Dat zegt schepen van Openbare Werken Patrick Feyaerts. Of die deadline ook realistisch is, hangt af van het weer tijdens de beide komende winters. Momenteel worden op de werk de riolen tussen de Oude Godstraat en de rotonde bij het zwembad gerealiseerd.

Gewond bij aanrijding voor La Rocca

LIER – Voor de dancing La Rocca in Lier raakte zondag omstreeks 7 uur een man van 25 jaar uit Lint gewond bij een aanrijding. Het slachtoffer kwam uit de dancing en stak de straat over toen de auto passeerde. De 20-jarige automobiliste, een vrouw uit Borsbeek, probeerde de man nog tevergeefs te ontwijken. De vrouw was op weg naar het werk en legde een negatieve ademtest af. Toen ze de man had aangereden stapte ze meteen uit om hulp te bieden en riep medewerkers van de dancing toe om de hulpdiensten te bellen.

Celstraffen gevraagd voor twee dievegges

LIER, BERLAAR, NIJLEN – De gemeenschap vordert tien en twaalf maanden gevangenisstraf voor Kimberley V.D.S. en Naomi P.F. voor het bestelen van een vriend met diens bankkaart. V.D.S. was in september 2015 met die man gaan feesten dancing La Rocca in Lier. De man liet zijn bankkaart achter in de wagen. Kimberley V.D.S. ging wat halen in de wagen en stal toen wellicht de bankkaart. De pincode herinnerde ze nog van toen ze eens geld voor de vriend was gaan afhalen. Kort daarop haalden Kimberley V.D.S. en Naomi P.F. 1.360 euro van de rekening van de man. Daarmee kochten ze drank en sigaretten in nachtwinkels in Berlaar en Nijlen. De vrouwen daagden niet op voor het proces. Ze bekenden wel tijdens het eerdere verhoor.