AL HET NIEUWS UIT
DE ANTWERPSE RAND

BOECHOUT, BORSBEEK, EDEGEM, HOVE, KONTICH,
LINT, MORTSEL EN WOMMELGEM


Illegale invoer hondenpups zwaar bestraft

BOECHOUT – De rechter heeft de firma Puppy House uit Boechout is veroordeeld voor inbreuken op de wet op het dierenwelzijn. Puppy House verkocht te jonge en niet gevaccineerde jonge hondjes, die ingevoerd werden uit Oost-Europese landen. Het bedrijf en twee zaakvoerders, Mathieu C. en Louisa T. moeten alle drie 3.000 euro boete betalen en er wordt 191.000 euro aan inkomsten verbeurdverklaard, geld dat door de betrokkenen aan de staatskas moet worden betaald. Gaia en een aantal klanten hadden zich burgerlijke partij gesteld, maar de rechter besliste hen geen schadevergoeding toe te kennen. (InAntwerpen.be – 22 september 2017)

Nieuwe wijzerplaat op kerktoren

WUUSTWEZEL – In Wuustwezel wordt een nieuwe wijzerplaat gehangen op de toren van de Onze-Lieve-Vrouwekerk. De vroegere wijzerplaat langs de kant van het Hofakker werd door een storm weggeblazen.

67 jobs op de tocht bij ETAP Lighting

MALLE – In Malle schrapt de verlichtingsspecialist ETAP Lighting nog voor half augustus 67 van de 341 jobs. Ook in buitenlandse vestigingen wordt gesnoeid. Dat liet de directie weten op een bijzondere ondernemingsraad. Het gaat over 47 plaatsen van arbeiders en 20 bedienden. ETAZP legde zich toe op de levering van licht voor industriële gebouwen en kantoorruimten. Net toen de directie de ommezwaai naar energiezuinige ledverlichting maakte, sloeg de crisis toe en viel de omzet terug van 60 tot 50 miljoen euro. De markt herpakt zich erg traag, wat zorgt voor extra nood aan besparingen. De vakbonden hopen alsnog het aantal ontslagen te beperken en uiteindelijk voor de getroffen werknemers de best mogelijke regeling te bereiken.

Verdachte van aanranding blijft in cel

HOOGSTRATEN, BRECHT, MOL – In Turnhout heeft de raadkamer van de strafrechtbank de aanhouding van de 30-jarige I.A. uit Brecht verlengd. De Palestijn wordt ervan verdacht een meisje van 15 jaar te hebben aangerand. De man sloeg toe op 15 mei 2016 op een bus in Hoogstraten. Hij viel het meisje uit Antwerpen lastig en randde haar aan. De politie kon de kerel arresteren.

Verkoopnet van drugs opgerold

ESSEN – Bij zes simultane invallen op zoek naar drugs vond de politie van de zone Grens dinsdag ecstacy, cannabis, veel contant geld en zaken om drugs te kweken en te verhandelen. Er werden vijf wagens in beslag genomen. Vier mensen werden gearresteerd en daarna door de onderzoeksrechter aangehouden. Het zijn allemaal inwoners van Essen tussen de 20 en 25 jaar. Een vijfde kon vluchten. De 20-jarige wordt gezocht.

Beroepsrechter herleidt straf homejacker

SCHILDE, BORGERHOUT, BRASSCHAAT – Het hof van beroep in Antwerpen heeft de 15 jaar gevangenisstraf van de 21-jarige Darcy B. uit Borgerhout teruggeschroefd naar 10 jaar cel. Daardoor krijgt de man van het hof nog een kans op een toekomst. Op 2 april 2015 had de kerel een man uit Brasschaat op de oprit van diens huis beroofd van een Porsche Macan. Darcy B. ging ermee joyriden, tot hij in Nederland gesnapt werd. Hij vluchtte en botste tijdens die vlucht op de E19-afrit van Meer. Op 21 augustus overviel hij een echtpaar van 77 en 81 jaar op het terras van hun woning in Schilde. Ze slachtoffers werden met een vuurwapen bedreigd en de man werd bewusteloos geslagen. B. maakte een portefeuille, horloges en de Range Rover van het koppel buit. Hij had al in de buurt rondgehangen en werd herkend aan zijn t-shirt.

Acht jaar voor moordpoging op ex-vriend

ZOERSEL, VORSELAAR – Een Antwerpse strafrechter veroordeelde de 46-jarige Véronique S. uit Vorselaar tot acht jaar gevangenisstraf voor de moordpoging op haar ex-vriend. Bart H. Op 12 januari 2014 sprong iemand nabij de woning van Bart H. in Zoersel uit de struiken, sloeg hem met een ijzeren staaf en stak hem daarop met een gebroken fles in de hals. De man kon achter weerwerk bieden en de aanvaller overmeesteren. Het bleek zijn ex-partner te zijn. Die vrouw, Véronique S., had een nylonkous over het hoofd en zeven T-shirts, twee truien en verschillende broeken over elkaar aan. In een rugzak staken scalpels en een briefje waarop stond dat haar dochter van 3 alleen thuis was. Ze stelde dat ze haar ex een lesje wilde leren, omdat hij haar verkracht had. Volgens de rechter was de vrouw toerekeningsvatbaar en had ze wel degelijk de intentie de man te doden. Ze moet hem ook 6.020 euro schade vergoeden.

Zware boete boven hoofd Tony Gram

BRASSCHAAT - De rijke 74-jarige zakenman Tony Gram uit Brasschaat riskeert 250.000 euro boete. Gram, vroegere baas van Kipling, wordt ervan verdacht 2 miljoen euro fraude te hebben gepleegd bij een bouwproject in Elsene. Gram was de man die FC Antwerp uit het slop haalde toen de club dreigde om zeep te gaan. De voetbalvereniging moest Gram later echter 800.000 euro terugbetalen. Zijn dochter, inmiddels opgenomen in de psychiatrie, kwam in september vorig jaar in de schijnwerpers te staan toen die haar twee minderjarige dochters met een mes te lijf ging.