AL HET NIEUWS UIT
KLEIN-BRABANT,
RUPEL & NETE

BORNEM, PUURS, SINT-AMANDS EN WILLEBROEK


Zware schade bij woningbrand in Branst

BORNEM ● Het heeft zondag fel gebrand in een huis in de Kraanbroekweg in Branst bij Bornem. Het vuur onstond in een aanbouw van een huis. Korte tijd nadat buren de rook opmerkten, sloegen de vlammen uit het dak van het werkhuis en zetten ook de aanpalende woning in brand. Toen de post Bornem van brandweerzone Rivierenland toekwam, stond het huis in de smalle straat al in lichterlaaie. De aanbouw stortte in en de bovenverdieping van het huis brandde helemaal uit. In het aanpalend huis is er veel rookschade. Niemand raakte gewond. 

14.000 euro aan boetes geïncasseerd

BOOM, PUURS ● In Boom en Puurs werden totaalcontroles gehouden door de politiezones Rupel en Klein-Brabant, de wegenpolitie Antwerpen, de Vlaamse Belastingdienst, Douane en Wegeninspectie. In totaal werden voor 14.000 euro boetes zijn geïnd. Er werden ook 401 ademtesten afgenomen. Slechts één bestuurder blies positief en moest het rijbewijs drie uur inleveren. Er werden ook een aantal processen-verbaal opgesteld voor het rijden zonder verzekering of technische keuring, met rode diesel, overladen, in overtreding met de rij- en rusttijden of op vervoer van gevaarlijke stoffen, met achterstallige verkeersbelastingen, noem maar op.

60 extra jobs bij Gilbert De Clercq

PUURS ● In mei 2017 moet het nieuwe warehouse 'Pullaar Logistics' in Puurs compleet afgewerkt zijn. Het bedrijf Gilbert De Clercq investeert 16,5 miljoen euro in het gebouw van 26.500 vierkante meter groot. Er komen zestig nieuwe arbeidsplaatsen. Het bedrijf De Clercq begon als aanbieder van diensten in transport en warehousing. Ze biedt nu totaaloplossingen op maat voor het ketenbeheer van klanten in Europa. In 2016 werkten 150 mensen in ons land in het bedrijf en 325 in Europa. Het hoofdkantoor ligt in Temse en het nieuwe warehouse in Puurs.

Nieuw centrumpark volgend jaar open

WILLEBROEK ● In maart 2017 start de aanleg van het nieuwe centrumpark in Willebroek. Het park komt rechtover de bibliotheek, tussen de Schoolweg, de Van Landeghemstraat en de Stationsstraat. Ae leegstaande panden in de Stationsstraat werden al door de gemeente aangekocht en worden binnenkort gesloopt. Eind 2017 zal het park met wandelpaden, sfeerverlichting en heel wat groen openen. Ook de Schoolweg en een deel van de Stationsstraat worden vernieuwd. In de Schoolweg verdwijnt het kaartershuisje op de hoek en wordt een afgescheiden fietspad aangelegd. Heel de heraanleg wordt momenteel op een kostprijs van één miljoen euro geraamd.