AL HET NIEUWS UIT
DE ANTWERPSE RAND

BRASSCHAAT, KAPELLEN, SCHOTEN EN STABROEK


Ramkrakers steken auto’s in brand

KAPELLEN ● Omstreeks 4.30 uur dinsdagmorgen werd een ramkraak gepleegd in de elektrozaak Bang&Olufsen - net als de lokale vestiging van Selection deel van Beeld & Klankstudio Van Havere - in de Essenhoutstraat in Kapellen. De daders reden eerst op de parking langs de zijkant van de winkel. Ze probeerden met twee kleinere wagens de rolluiken voor de ingangsdeuren aan flarden te rijden, maar slaagden daar niet in. Vervolgens reden ze met een andere wagen, een BMW, achteruit in op de poort van het magazijn langs de Essenhoutstraat zelf. Die poorten begaven. Vliegensvlug werd heel wat elektronica in de BMW geladen. In die haast viel een flatscreentelevisie stuk op straat. De ramkrakers, die minstens met drie, mogelijk met vier waren, staken beide kleinere wagens in brand en vluchtten in de BMW in de richting van de markt van Kapellen. De brandweer kon de brandende wagens snel blussen. De politie voert een sporenonderzoek uit.

Man probeerde jongen in auto te lokken

HOEVENEN, STABROEK ● De politie en het parket zoeken een man die mogelijks probeerde een jongetje van 10 jaar te ontvoeren in de Buxuslaan in Hoevenen. De jongen, die les volgt in Sint Calasanz, zegt dat hij aangesproken werd door een onbekende man die hem wilde doen instappen in een zwarte jeep. Dat zou dinsdagavond gebeurd zijn, toen de jongen naar huis fietste. De jongen kon echter achter een bestelwagen lopen en weer op de fiets springen. De school deelde een brief uit aan alle ouders. De politie zoekt de zwarte wagen jeep met op de deur van de passagier een opvallend groen logo, vermoedelijk van 'Monster Energy'. De chauffeur was midden de dertig en had een haardot. Mensen met tips kunnen terecht bij de politiezone Noord op 03/660.09.30.

Beroepsrechter herleidt straf homejacker

SCHILDE, BORGERHOUT, BRASSCHAAT – Het hof van beroep in Antwerpen heeft de 15 jaar gevangenisstraf van de 21-jarige Darcy B. uit Borgerhout teruggeschroefd naar 10 jaar cel. Daardoor krijgt de man van het hof nog een kans op een toekomst. Op 2 april 2015 had de kerel een man uit Brasschaat op de oprit van diens huis beroofd van een Porsche Macan. Darcy B. ging ermee joyriden, tot hij in Nederland gesnapt werd. Hij vluchtte en botste tijdens die vlucht op de E19-afrit van Meer. Op 21 augustus overviel hij een echtpaar van 77 en 81 jaar op het terras van hun woning in Schilde. Ze slachtoffers werden met een vuurwapen bedreigd en de man werd bewusteloos geslagen. B. maakte een portefeuille, horloges en de Range Rover van het koppel buit. Hij had al in de buurt rondgehangen en werd herkend aan zijn t-shirt.

54 maanden voor Tunesische verkrachter

STABROEK - Een 24-jarige Tunesiër uit Stabroek werd tot 54 maanden celstraf veroordeeld voor de verkrachting en de aanranding van een meisje van 15 jaar. Aan het meisje moet de man voorlopig 1.400 euro schade vergoeden. De tiener met een beperking vertrok op 13 september vorig jaar naar een instelling, maar kwam daar niet toe. Enige tijd later kwam ze thuis en zei dat ze verkracht was. Ze had de bus genomen naar Zandvliet en zat naast A.A. Die vroeg haar mee naar huis. Hij verplichtte haar om tegen zijn moeder te zeggen dat ze 19 jaar was. In zijn slaapkamer heeft de twintiger haar daarop verkracht. De moeder bleek het meisje in huis te hebben gezien, hoewel hij de verkrachting ontkende.