AL HET NIEUWS UIT
DE ANTWERPSE RAND

BRECHT, MALLE, RANST, SCHILDE,
ZANDHOVEN EN ZOERSEL


Motorrijder omgekomen bij aanrijding

GEEL, ZANDHOVEN – Op Rauwelkoven bij Geel kwam zaterdagnamiddag een 57-jarige motorrijder uit Zandhoven om het leven bij een ongeval. De man stak, samen met twee andere motorrijders, de overweg van de Rauwelkoven over en werd op de kruising met de Groenstraat gegrepen door een wagen. De motorrijder overleed ter plaatse. De bestuurster van de wagen bleef ongedeerd. Een deskundige gaat de exacte omstandigheden van het ongeval na. (InAntwerpen.be – 15 oktober 2017)

Brandweer heeft nieuwe brandweerchef

ANTWERPEN, WIJNEGEM, RANST ● De 35-jarige majoor Bert Brugghemans wordt de nieuwe en meteen de jongste commandant van de Antwerpse brandweer. Brugghemans deed het uitstekend in de selecties. De burgemeesters Bart De Wever van Antwerpen en Ivo Wijnants van Wijnegem stelden de nieuwe commandant voor. Bert Brugghemans is momenteel directeur operaties bij de brandweer van Antwerpen. Hij begon zijn carrière als vrijwilliger bij de brandweer van Londerzeel, volgde management een de universiteit en werd in 2007 officier bij het Antwerps brandweerkorps. Hij woont nu in Ranst.

Antwerp start voetbalschool in Malle

ANTWERPEN, MALLE ● De Royal Antwerp Football Club begint volgende maand met een voetbalschool, waar de talentvolle jeugd een doorgedreven opleiding krijgt. De voetbalschool zal de naam «Antwerp Diamonds» dragen en zijn vaste stek krijgen in Westmalle. Daar zullen de jongelui niet alleen een doorgedreven voetbalopleiding van 20 uur per week krijgen op de terreinen en in de sporthal van Play and Sport achter de fabriek van Mintjens, maar ook de middelbare school lopen in het Mariagaarde Instituut en leven en slapen in Malle, allemaal op minder dan drie kilometer van elkaar. In de beginfase kost de school 150.000 euro per jaar.

67 jobs op de tocht bij ETAP Lighting

MALLE – In Malle schrapt de verlichtingsspecialist ETAP Lighting nog voor half augustus 67 van de 341 jobs. Ook in buitenlandse vestigingen wordt gesnoeid. Dat liet de directie weten op een bijzondere ondernemingsraad. Het gaat over 47 plaatsen van arbeiders en 20 bedienden. ETAZP legde zich toe op de levering van licht voor industriële gebouwen en kantoorruimten. Net toen de directie de ommezwaai naar energiezuinige ledverlichting maakte, sloeg de crisis toe en viel de omzet terug van 60 tot 50 miljoen euro. De markt herpakt zich erg traag, wat zorgt voor extra nood aan besparingen. De vakbonden hopen alsnog het aantal ontslagen te beperken en uiteindelijk voor de getroffen werknemers de best mogelijke regeling te bereiken.

Verdachte van aanranding blijft in cel

HOOGSTRATEN, BRECHT, MOL – In Turnhout heeft de raadkamer van de strafrechtbank de aanhouding van de 30-jarige I.A. uit Brecht verlengd. De Palestijn wordt ervan verdacht een meisje van 15 jaar te hebben aangerand. De man sloeg toe op 15 mei 2016 op een bus in Hoogstraten. Hij viel het meisje uit Antwerpen lastig en randde haar aan. De politie kon de kerel arresteren.

Verkoopnet van drugs opgerold

ESSEN – Bij zes simultane invallen op zoek naar drugs vond de politie van de zone Grens dinsdag ecstacy, cannabis, veel contant geld en zaken om drugs te kweken en te verhandelen. Er werden vijf wagens in beslag genomen. Vier mensen werden gearresteerd en daarna door de onderzoeksrechter aangehouden. Het zijn allemaal inwoners van Essen tussen de 20 en 25 jaar. Een vijfde kon vluchten. De 20-jarige wordt gezocht.

Beroepsrechter herleidt straf homejacker

SCHILDE, BORGERHOUT, BRASSCHAAT – Het hof van beroep in Antwerpen heeft de 15 jaar gevangenisstraf van de 21-jarige Darcy B. uit Borgerhout teruggeschroefd naar 10 jaar cel. Daardoor krijgt de man van het hof nog een kans op een toekomst. Op 2 april 2015 had de kerel een man uit Brasschaat op de oprit van diens huis beroofd van een Porsche Macan. Darcy B. ging ermee joyriden, tot hij in Nederland gesnapt werd. Hij vluchtte en botste tijdens die vlucht op de E19-afrit van Meer. Op 21 augustus overviel hij een echtpaar van 77 en 81 jaar op het terras van hun woning in Schilde. Ze slachtoffers werden met een vuurwapen bedreigd en de man werd bewusteloos geslagen. B. maakte een portefeuille, horloges en de Range Rover van het koppel buit. Hij had al in de buurt rondgehangen en werd herkend aan zijn t-shirt.