AL HET NIEUWS UIT
DE ANTWERPSE KEMPEN

GROBBENDONK, HERENTALS, HERENTHOUT, HERSELT,
HULSHOUT, OLEN, VORSELAAR EN WESTERLO


Poolse dief gevat door passant en agent

HERENTALS, TURNHOUT ● Een 35-jarige Pool werd woensdag rond 11.15 uur betrapt op de diefstal van een geldbeugel uit een geparkeerde auto. De dief vluchtte eerst te voet en nadien op de fiets weg uit de Schoolstraat. Een omwonende hoorde echter het slachtoffer roepen en zette de achtervolging in. Ook een agent van de politie Neteland greep in en kon de man uiteindelijk overmeesteren.
De Pool kon door de politie gelinkt worden aan meerdere diefstallen in Herentals in de afgelopen maanden. Tot vier keer toe reed toen een man op de fiets voorbij een vrouw en rukte de handtas af in zowel de Augustijnenlaan, de Sint-Waldetrudisstraat en de Frainkinstraat. De persoonsbeschrijvingen van de daders komen met elkaar overeen en bij de verdachte werd een gsm gevonden afkomstig van een eerdere diefstallen.

26-jarige uit Herentals verdronken

HERENTALS ● Een man van 26 jaar uit Herentals kwam woensdag omstreeks 18.50 uur om het leven, nadat hij met de auto in het water terechtkwam in Sas van Gent in het Nederlandse Zeeland. Getuigen zagen hoe de wagen zich door de vangrails boorde en zonk. Duikers van de brandweer zochten naar inzittenden. Ze vonden één man in het voertuig. De 26-jarige uit Herentals werd gereanimeerd en naar het ziekenhuid gebracht, waar hij overleed. Volgens de politie pleegde de man wellicht een wanhoopsdaad.

Twintiger omgekomen, twee kritiek

HULSHOUT, HERENTHOUT ● Omstreeks 19 uur zondagavond kwam de 25-jarige bestuurder van een wagen op de Booischotseweg in Hulshout bij een ongeval om het leven. Hij was de passagier van een wagen met daarin drie personen. De reed van Booischot in de richting van Hulshout. Eerst reed die frontaal een bestelwagen met Franse nummerplaten aan. De auto werd weggeslingerd en botste vervolgens frontaal op een andere tegenligger. De klap was enorm hevig. De man van 25 uit Herenthout, die passagier was in de auto overleed ter plaatse, hoewel de brandweer, ambulanciers en een urgentieteam hem nog probeerden te reanimeren. De bestuurder en een andere passagier werden in levensgevaar weggebracht. In de aangereden auto zaten een vader en diens zoon uit Tremelo. Ze raakten lichtgewond. De Booischotseweg bleef urenlang afgesloten voor het verkeer. Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de exacte omstandigheden van het ongeval te achterhalen.

Gevonden man stierf natuurlijke dood

OLEN - De 68-jarige man A.V.D.B., die dinsdag dood aangetroffen werd in de Distelstraat in Olen, is een natuurlijke dood gestorven. Dat is de conclusie van de wetsdokter. De man is onwel geworden toen hij met zijn honden wandelde. Een buur sloeg alarm, wanneer die de honden plots alleen passeerden. De vaste wandeling van het slachtoffer werd afgestapt. Daar werd de man ook gevonden.